Cele mai citite

loader-image
Botoșani
15:17, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Maraton de Business la Botoșani

29 mai 2022 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Municipiul Botoșani a fost, vineri, gazda unei întâlniri de excepție pe teme economice, organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Iași și Alianței Franceze Suceava.

Maratonul de Business se desfășoară în perioada 25-27 mai 2022 în regiunea de nord-est a României, cu scopul de a explora și identifica noi oportunități de afaceri, de colaborare și de parteneriat și de a oferi soluții adaptate pentru dezvoltarea proiectelor publice și private din zonă.

Evenimentul a reunit la Formens, una dintre companiile de top ale industriei botoșănene și care are acționariat francez, experți și reprezentanți din partea autorităților publice, reprezentanți ai comunității de afaceri franco-române.

Aceștia au adus în prim-plan competitivitatea economică din zona de nord-est a țării, oportunitățile de investiții, finanțare și dezvoltare a proiectelor sectoriale, în serviciul întregii comunități.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme precum atractivitatea economică a orașelor și zonelor metropolitane, resursele umane, parteneriatul între mediul public și cel privat, proiectele de investiții, infrastructura de transport, de turism și de sănătate, dar și colaborarea dintre comunitatea de afaceri și mediul academic.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a adus în prim plan investițiile derulate pentru dezvoltarea județului, în special în lucrări de infrastructură.

La rândul său, primarul Cosmin Andrei a arătat că Municipiul Botoșani a facilitat înființarea extensiunii Universității A. I. Cuza din Iași, care, din octombrie 2021, pregătește specialiști pentru mai multe domenii de activitate, necesare dezvoltării județului.

Maratoanele de Business sunt un nou concept de evenimente de business, lansat în martie 2019, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât și în țară. Acestea au rolul de a reuni mediul de afaceri, academic, precum și autoritățile publice în jurul unor subiecte și provocări socio-economice ale căror soluții pot fi găsite prin colaborare.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri