VIDEO/FOTO Mare de lume în prima seară a Festivalului Național „Seri Melancolice Eminesciene”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Tineri pasionați de folk din toată țara participă, în aceste zile, la Ipotești, la Festivalul Național „Seri Melancolice Eminesciene”, un eveniment cultural muzical deosebit, pentru iubitorii de folk, blues și jazz.

Și-au luat chitara cu ei și au urcat pe scenă hotărâți să convingă juriul, prin talentul lor, că iubesc muzica, și în special acest gen. Cel mai bun dintre toți pleacă acasă cu trofeul „Mihai Eminescu” .

Organizată de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Botoșani, Memorialul Ipotești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Școala Populară de Arte „George Enescu”, ceea de-a XIII-a ediție , aduce în fața botoșănenilor nume mari ale muzicii românești.

Astfel, pe lângă cele două seri tradiționale de folk, 11-12 august, din acest an, Festivalul „Seri Melancolice Eminesciene” propune și două seri de blues&jazz, pe 13 și 14 august.

În serile dedicate folkului, joi au susținut recitaluri, printre alţii, Emeric Imre și Mircea Baniciu, iar astăzi evoluează trupa Fără Zahăr.

În zilele de sâmbătă și duminică, 13 și 14 august, spectatorii vor avea parte de seri dedicate blues-ului și jazz-ului.

Astfel, pe 13 august vor evolua Sorin Zlat, Mike Godoroja & Blue Spirit și prietenii, iar pe 14 august, în cadrul workshop-ului ținut de Florian lungu (Moșu), ca invitat – Formația Dixi Tram și în recital – Trenul de Noapte cu Petrescu Marcian la harmonică și Balkanamera Jazz Q, cu Liviu Mărculescu la trombon și bucium.

În perioada 11 -14 august, la Memorialul Ipotești se desfășoară și alte activități dedicate publicului.

(Visited 301 times, 2 visits today)