VIDEO/FOTO Mare de lume prezentă la Festivalului folcloric “Vatra Satului” organizat la Stauceni


În zi de mare sărbătoare creștină, marți, în comuna Stăuceni s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului folcloric “Vatra Satului”, o manifestare care, de 18 ani, reunește artiști de pe ambele maluri ale Prutului, într-un regal folcloric de excepție, pe care autoritățile locale îl dăruiesc comunității.

A fost organizat de primarul Cozmin Epuraş şi Consiliul Local, cu sprijin din partea sponsorilor, și cu dorința de a aduce, în fiecare an, bucurie celor care participă la evenimentele din inima satului.

Iar această bucurie crește în fiecare an, pentru că Festivalul Vatra Satului este motivul pentru care fiii satului revin acasă, chiar și pentru câteva zile, să petreacă alături de cei dragi.

Și nu doar ei. Oameni din toate părțile au venit să petreacă la Stăuceni. Din localitățile învecinate și din alte locuri. Un eveniment de la care nu au lipsit nici autoritățile județului: parlamentarii social-democrati Marius Budai si Alexandra Hutu, prefectul Sorin Cornilă, subprefecțul Paula Berentan, consilieri județeni, șefi de instituții și primari din localitățile vecine.

De la ora 16 și până târziu, după miezul nopții, pe scena Festivalului au urcat artişti emeriţi din Republica Moldova şi din România, Ansamblul Doina Costeștilor, dar și mulți tineri talentați din județul Botoșani printre care Miruna Gireadă, Teodor Gireadă, Eusebiu Toma, Maria Gologan, Oleg Spânu și Maria Aionesei.

Au făcut deliciul publicului Anda Scutelnicu, Aurel Moldoveanu, Orchestra Rapsozii Moldovei și Ansamblul etnofolcloric Plăieșii, din Republica Moldova.

(Visited 455 times, 4 visits today)