VIDEO/FOTO Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea s-a întâlnit cu fermieri din judetele Botoșani și Suceava

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO

Fermierii din județele Botoșani, Suceava și Iași, au participat astăzi la o conferință regională susținută de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, și găzduită de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și Lucian Trufin, adjunctul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Ministrul a venit însoțit de reprezentanți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, împreună cu care a promovat oportunitățile de finanțare prin Planul Național Strategic (PNS) 2023-202, în cadrul campaniei „Caravana cunoașterii în agricultură”, în care a furnizat informațiile necesare pentru accesarea fondurilor europene pentru tinerii fermieri, pentru dezvoltarea fermelor și unităților de procesare, care pun accentul pe performanță. De asemenea, au fost prezentate liniile de finanțare accesibile pentru grupurile de acțiune locală și unitățile administrativ-teritoriale, care pot obține fonduri pentru infrastructură, inovare sau dezvoltarea teritoriului.

Sesiunea de prezentare a fost urmată de o dezbatere interactivă, în cadrul căreia potențialii beneficiari au ridicat diverse probleme cu care se confruntă în accesarea fondurilor și au primit răspunsuri și îndrumări din partea specialiștilor. Între aceștia, procesatori ai produselor lactate, dar și apicultorii din regiune.

La eveniment au participat parlamentarii botoșăneni Alexandra Huțu și Dan Șlincu, prefectul Sorin Cornilă, subprefectul Paula Berențan, consilieri județeni, primari, directori și reprezentanți ai instituțiilor subordonate Ministerului, dar și producători locali.

FOTO

(Visited 157 times, 1 visits today)