Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:01, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO PRAJENI: Pentru al doilea an consecutiv, administrația locală a adunat, laolaltă, fiii satului, de pretutindeni

27 august 2023 | Video


Duminică, 27 august, în comuna Prăjeni a fost sărbătoare. Și nu una oarecare! Pentru al doilea an consecutiv, administrația locală a adunat, laolaltă, fiii satului, de pretutindeni.

A vrut ca fii satului, risipiţi în toate colţurile lumii, să vină la casa părintească, acolo unde copilăria şi tinereţea s-a îmbălsămat de frumuseţea cuvântului strămoşesc.

A profitat de întoarcerea, pentru scurta vreme, a celor din diaspora, plecaţi la muncă în străinătate şi care au stat departe de familii, i-a chemat pe care au rămas în țară, dar nu mai locuiesc în sat și au sărbătorit împreună Ziua Comunei.

O întâlnire de suflet, pusă la cale de administrația locală, în semn de prețuire pentru membrii comunității, cei de acasă și cei care își construiesc viața în alte părți ale lumii, dar au rădăcinile în comuna natală. O întâlnire cu amintiri depănate cu lacrimi și zâmbete, cu speranțe și așteptări, dar și cu emoții și lecții de viață.

Comunitatea i-a cinstit și pe cei care au pus bazele societății. Mai multe cupluri de aur au fost premiate pentru 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, modele de viață și exemple de urmat în societate în ceea ce înseamnă viața de familie. Nu înainte de a participa la o slujbă religioasă de mulțumire pentru tot ce a dat Dumnezeu în această jumătate de secol.

La aceste momente plin de emoție, bucurie și recunoștință, au participat și oaspeți din județ, dar și din alte colțuri ale țării, întorși, chiar și pentru scurt timp, acasă.

Bucuria revederii şi momentele speciale pregătite de Primarul Gheorghiță Mihăiță Iftodi, Primăria și Consiliul Local al comunei Prăjeni au transformat evenimentul într-o adevărată sărbătoare. O sărbătoare cu cântec, joc și voie bună, în compania unor artiști populari de marcă: Alexandru Brădățan, Versavia Vecliuc, Mariana Ichim Hodan, Iustina Irimia , Anda Scutelnicu și Marian Moroșan, dar și Ansamblul Doina Costeștilor și Ansamblul de dansuri din Prăjeni.

Acesta a fost și prilejul perfect pentru a încuraja și promova tinerele talente din comuna Prăjeni și nu numai, care vor contribui la conservarea tradițiilor și obiceiurilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri