Cele mai citite

loader-image
Botoșani
21:43, 28 februarie 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 69 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:57
Sunset Sunset: 17:54

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Preșcolarii din satul Hilișeu-Crișan vor învăța în spații moderne și dotate la cele mai înalte standarde

23 august 2023 | Video


Condiții civilizate de educație într-un sat de la granița Uniunii Europene.

Autoritățile locale au finalizat un proiect de îmbunătățire a infrastructurii educaționale din comuna Hilișeu-Horia, finanțat cu fonduri europene și datorită căruia preșcolarii din satul Hilișeu-Crișan vor învăța în spații moderne și dotate la cele mai înalte standarde.

Proiectul implementat de primarul Ioan Butnariu și echipa sa de la primărie este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 , a fost accesat în urmă cu 5 ani, iar marți, 22 august, autoritatea locală a semnat procesul verbal de recepție.

La eveniment au fost prezenți parlamentarii social-democrați Alexandra Huțu, Lucian Trufin, Dan Șlincu și Marius Budăi, subprefecții Tiberiu Manolache și Paula Cojocariu-Berențan și vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

Noul spațiu a fost sfințit de un sobor de preoți de la parohiile din zonă.

Prima zi de școală va fi o adevărată surpriză pentru cei peste 50 de preșcolari, părinții lor, dar și cadrele didactice, care au profesat, până acum, în alte spații.

Investiția are o valoare totală de de 1,68 milioane lei, din care 1,37 milioane fonduri nerambursabile. Aceasta oferă condiții școlare performante, adecvate, accesibile și de calitate pentru toți copiii, indiferent de clasa socială, sex sau etnie, inclusiv pentru persoanele cu handicap.

Autoritățile speră ca aceste condiții moderne să conducă la un număr cât mai mare de copii înscriși


Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri