VIDEO/FOTO Preșcolarii din satul Vânători, comuna Gorbăneşti, vor învăța într-o grădiniță nouă, modernă, dotată la standarde europene

Preșcolarii din satul Vânători, comuna Gorbăneşti, vor învăța, din această toamnă, într-o grădiniță nouă, modernă, dotată la standarde europene. Investiția de peste 1,5 milioane lei, a fost finanțată de Banca Mondială prin Ministerul Educației și din bugetul local, care a asigurat o cofinanțare de 430.000 de lei.

Grădinița are două săli de clasă, două terenuri de joacă, sistem de supraveghere video, sistem electronic de acces şi sistem de alarmă.

„Inaugurăm obiectivul de investiții grădiniță cu două săli de curs, obiectiv realizat cu ajutorul Ministerului Educației finanțat prin Banca Mondială având o valoare de un milion de lei. Pe lângă această sumă din bugetul local al comunei Gorbănești s-au mai alocat patru sute de mii de lei. Această sumă reprezintă utilitățile, centrala termică, spații de joacă, terenul de sport si împrejmuire, suma totală ajungând la 1,5 milioane de lei. Pe lângă spații de joacă moderne grădinița este dotată cu sistem de supraveghere video, sistem de alarmă iar intrarea in instituție se face pe bază de cartelă”, declara Ionut Melinte, primarul comunei Gorbanesti..

Vineri, instituția de învățământ a fost inaugurată și sfințită în prezenţa părinților, autorităților locale și județene, dar și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean. Au răspuns invitației primarului Ionuț Melinte: președintele Consiliului Județean Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, consilieri județeni, Inspectorul Școlar General Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă, directorul școlii coordonatoare și cadre didactice din comuna Gorbănești.

Grădinița era o necesitate urgentă pentru satul Vânători, care nu deținea un astfel de spațiu, în ciuda faptului că aici sunt cei mai mulți preșcolari din comună.

Noua grădiniță din satul Vânători este unul dintre obiectivele îndeplinite, aflate pe lista de investiții pe care autoritatea locală și le-a propus pentru rețeaua școlară din comuna Gorbănești. De lucrări de reabilitare au mai beneficiat școala și terenul de sport.

(Visited 238 times, 1 visits today)