VIDEO/FOTO Săptămâna viitoare încep lucrările la Teatrul Mihai Eminescu. Contractul a fost semnat astăzi

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Până la finalul anului 2023, Teatrul Mihai Eminescu va fi redat comunității, reabilitat și dotat corespunzător. Primăria Municipiului Botoșani a semnat, luni, contractul de lucrări pentru finalizarea investiției începută în urmă cu 9 ani.

Săptămâna viitoare, după termenul de 5 zile necesar pentru constituirea garanției, obiectivul va fi predat constructorului. Acesta are obligația de a respecta termenul impus în contractul de finanțare pentru finalizarea obiectivului, luna decembrie 2023. Asocierea de firme s-a angajat să trimită, pe șantier, zilnic, 100 de muncitori.

Prezentă la acest eveniment extrem de așteptat de ]ntreaga comunitatee, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vorbit despre importanța fondurilor europene pentru administrația locală.

Valoarea inițială a investiției a fost de peste 47 de milioane de lei, însă în urma licitației contractul a fost atribuit cu 42,9 milioane lei fără TVA. Primăria are la dispoziţie cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului, diferența până la valoarea totală a investiţiei urmând să fie asigurată tot de municipalitate, prin contractarea unui credit.

(Visited 35 times, 1 visits today)