VIDEO/FOTO Satul Buhăceni din comuna Trușești se poate mândri, de astăzi, cu un modern CĂMIN CULTURAL

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Locuitorii comunei Trușești din județul Botoșani beneficiază, an de an, de investiții substanțiale pentru dezvoltarea locală, realizate din diferite surse de finanțare, cele mai multe de la bugetul de stat.

O investiție de acest fel a fost realizată în satul Buhăceni. Din această toamnă, tinerii, și nu numai, au la dispoziție un spațiu nou, modern și dotat corespunzător pentru activitățile culturale și recreative.

Administrația locală a investit peste 900 de mii de lei, fonduri asigurate de Compania Națională de Investiții, pentru costruirea unui Cămin Cultural, locul în care satul românesc își păstrează valoarea, tradițiile și moștenirea culturală, prin oamenii care îl însuflețesc și prin cei care au grijă ca satul să rămână o vatră a culturii.

Noul obiectiv a fost inaugurat și sfințit de un sobor de preoți vineri, în prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a parlamentarilor Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Lucian Trufin, a primarului Petru Grișa Ailenei, a viceprimarului și consilierilor locali ai comunei Trușești.

Inițiativa primarului Petru Grișa Ailenei, de a construi și în satul Buhăceni un lăcaș de cultură, nu este întâmplătoare. Este cunoscut interesul edilului pentru tradițiile populare, el fiind cel care a înființat Ansamblul “Flori de Busuioc”, și care a susținut organizarea Festivalului “Flori de Busuioc”, cu participare națională.

Membrii Ansamblului au și urcat e scena căminului, pentru a oferi oaspeților daruri muzicale tradiționale, cele care unesc, oamenii, în satul autentic românesc.

(Visited 1.147 times, 1 visits today)