Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO SAVENIUL ARE CU CE! Proiecte ambițioase desfășurate prin GAL – Valea Bașeului de Sus, în Orașul din Nordul țării

26 august 2020 | Video

VIDEO:

Proiectele implementate de administrația locală din orașul Săveni sunt printre cele mai bune din Europa. Orașul din Nordul țării este prezentat pe un site oficial al Uniunii Europene, ca exemplu de bună practică în implementarea unor proiecte de dezvoltare durabilă, prin care autoritățile au adus banii europeni acasă, în Săveni.

„Vorbim despre proiecte transfrontaliere realizate între GAL și Mileștii Mici din Republica Moldova, care este intrat în cartea recordurilor pentru cea mai are colecție de vin vechi din lume și vom asocia brandul GAL Valea Bașeului de Sus cu un brand reconoscut la nivel mondial. Vom vorbi despre proiectele de bune practici realizate în Săveni, despre proiecte pe granturi norvegiene, centrale fotovoltaice, într-un cuvânt vom prezenta exemplele de urmat. Aș mai vrea să precizez că vom prezenta un concept de proiect unic în momentul de față în România cu care noi cei de la GAL Valea Bașeului de Sus am apărut pe un site oficial al Uniunii Europene fiind astfel unul dintre cele 12 GAL-uri de la nivel european care au apărut cu proiecte care sunt date drept exemplu la nivelul UE”, a declarat Cristain Nistor, manegerul de proiect.

Accesarea fondurilor a fost posibilă prin intermediul Asociației Grupul de Acțiune Locală Valea Bașeului de Sus, parteneriat public-privat care cuprinde 11 unități administrativ-teritoriale și 24 de membri privați din județul Botoșani și care a derulat inclusiv proiecte transfrontaliere de succes. O parte dintre acestea au fost prezentate miercuri, în cadrul unei întîlniri informale la care au participat primarii comunelor Mileanca, Mitoc, Coțușca, Manoleasa, Avrămeni, Vlăsinești, Hănești și orașului Săveni și la care au fost invitați parlamentarii Doina Federovici, Marius Budăi și Lucian Trufin.

Primarul Relu Tîrzioru a prezentat două proiecte care urmează să fie implemenate prin intermediul GAL.

„Vorbim de un proiect transfrontalier ce cuprinde cele două părți de pe malul stâng și drept al Prutului, este vorba despre orașul Cupcini din R. Moldova și orașul Săveni județul Botoșani. Proiectul de referă la modernizarea, dotarea și reabilitarea bibliotecii orașului Săveni, un proiect foarte frumos unde biblioteca orașului va îmbrăca haine noi. Al doilea proiect se referă la un parteneriat de promovare a zonei Săveni cu zona limitrofă capitalei Moldovei, mă refer la Mileștii Mici din raionul Ialoveni, un proiect ambițios în care noi o să prezentem produse de pe raza GAL Valea Bașeului de Sus și ei vor prezenta multe produse de la cramele de la Mileștii Mici, crame renumite și intrate în cartea recordurilor„, a declarat Relu Tirzioru, primarul orasului Saveni.

Accesarea fondurilor nerambursabile reprezintă o oportunitate de îmbunătățire a condițiilor de viaţă în zonele rurale, de creștere a calității serviciilor și infrastructurii, de finanțarea investițiilor necesare realizării acestora și dezvoltarea de parteneriate care să promoveze potențialul zonei. În plus, alți bani europeni vor intra în județele Botoșani Iași și Suceava prin intermediul altei asocieri. ITI ȚARA DE SUS, constituită la inițiativa senatorului Lucian Trufin, a fost aprobată prin lege, astfel încât, în următorii 7 ani va aduce câteva sute de milioane euro din fonduri europene în regiune.
FOTO:

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri