VIDEO/FOTO Șezătorile Iernii în comuna DÂNGENI

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO

Luna lui Făurar aduce lumea satului laolaltă, în vatra satului. Acolo copiii, tinerii și bătrânii, vecinii și neamurile, după ce își isprăvesc treburile de peste zi, se întâlnesc, povestesc, cântă, lucrează și petrec.

Păstrează obiceiurile moștenite din bătrâni, pentru ca acestea să nu rămână doar niște amintiri. Le învață, le reînvie și le duc mai departe, peste decenii și secole, astfel încât acestea să nu se piardă niciodată.

O poveste tradițională și culturală, în același timp, s-a scris, în acest an, mai întâi în comuna Tudora, iar sâmbătă, 25 februarie, în comuna Dângeni, la inițiativa Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Localitățile în care au loc aceste manifestări sunt modele ale satului românesc, unde valorificarea tradițiilor moștenite din bătrâni este un mod de viață.
Îmbrăcați cu straie populare, cusute manual și scoase din lada de zestre a bunicilor, localnicii din Dîngeni au așteptat cu nerăbdare ziua șezătorii, prilej de socializare, dar și de promovare a costumului popular, a folclorului și a îndeletnicirilor de odinioară.

În inima satului dângenean s-au aflat, pentru câteva ore, și oaspeți de seamă, între care și președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, parlamentari, consilieri județeni, primari și șefi de instituții.

(Visited 1.245 times, 1 visits today)