Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:40, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Sprijin ministerial pentru reabilitarea Muzeului din Dorohoi

11 noiembrie 2022 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost,prezent, vineri, în județul Botoșani. Vizita oficialului a început în municipiul Dorohoi, unde a fost așteptat de ministrul Muncii, Marius Budăi, de parlamentarii social-democrați Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Lucian Trufin, de subprefectul Tiberiu Manolache, președintele Consiliului Județean Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, primarul Dorin Alexandrescu și viceprimarul Cristian Dogaru.

După ce a luat la cunoștință despre proiectele de investiții în infrastructura care deservește domeniul cultural din Dorohoi, ministrul a vizitat Muzeul de Științe ale Naturii din municipiul Dorohoi. Clădirea a fost construită în stil baroc, în anul 1887, de către arhitecți italieni, după un proiect francez, cu destinația de reședință a prefecturii fostului județ Dorohoi. Monumentul istoric găzduiește colecții unice care sunt în pericol, pentru că imobilul se degradează și are nevoie de intervenție rapidă.

În cadrul unei întâlniri cu directorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean, Ministrul Lucian Romașcanu a promis că va căuta soluții pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Muzeului pentru care Ministerul a alocat bani în vederea elaborării expertizei tehnice, a documentației și proiectului.
Pentru reabilitarea clădirii este nevoie de aproximativ 11 milioane de euro.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri