Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Start modernizării unui nou drum de piatră: DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești

11 iulie 2023 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Zi istorică pentru locuitorii din sud-estul județului Botoșani. Autoritățile au dat startul modernizării unui nou drum de piatră.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a semnat, luni, ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești. Finanțarea proiectului, în valoare de aproximativ 44 de milioane de lei, este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” , din care 6 milioane de lei reprezintă cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Botoșani .

Ordinul a fost semnat în prezența vicepreședintelui CJ, Dorin Birta, a consilierului județean Raluca Vaipan, și a primarului comunei Dobârceni, Dorel Bunduc.

Prin modernizarea DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești, autoritățile rezolvă problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului, creând o alternativă modernă de circulație locuitorilor din zonă , așteptată de mai bine de 3 decenii, după cum spune primarul comunei Dobârceni,

Investiția va fi realizată de asocierea de firme Conrec – Transasfalt Prod – Elproex, care a depus cea mai bună ofertă la licitația derulată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani. Drumul va avea o lățime de 8 metri, fundație de balast, strat de bază de balast stabilizat și două straturi de mixtură asfaltică, șanțuri, rigole și podețe pentru preluarea apei.

Durata de execuție a lucrărilor este de 20 de luni .

În paralel, edilul derulează alte proiecte de modernizare a infrastructurii din comună. Unul dintre acestea presupune modernizarea unui număr de 21 de drumuri sătești și de exploatare, pentru care licitația a fost lansată, iar termenul de depunere a ofertelor s-a încheiat luni, 10 iulie.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în care consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro, Consiliul Județean Botoșani modernizează cinci sectoare de drum județean de piatră, care totalizează 40 de kilometri.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri