Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:01, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Substația de ambulanță de la Lunca a fost OFICIAL inaugurata

22 august 2022 | Video

22.000 de locuitori din comunele Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și Călărași beneficiază de servicii de urgență prompte și specializate, asigurate prin substația deschisă de Serviciul Județean de Ambulanță în comuna Lunca.

Medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani, a declarat că demersul are ca scop reducerea timpului de așteptare, în condițiile în care localitățile vizate sunt situate la limita județului.

Substația de ambulanță la Lunca a fost amenajată de autoritățile locale într-un imobil care a găzduit grădinița din sat și unde va funcționa cu titlu provizoriu, așa cum anunță primarul Marcel Marcu.

La inaugurarea noii structuri au participat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, deputatul Alexandra Huțu, subprefectul Paula Berențan, conducerile Spitalului Județean și Direcției de Sănătate Publică, șeful UPU SMURD, precum și angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Un astfel de demers este cu atât mai necesar cu cât cele 7 comune deservite de substația de la Lunca au o populație de 22 de mii locuitori și o suprafață de peste 400 de kilometri pătrați, adică 8,5% din suprafața județului.

Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani a mai amenajat o substație în comuna Ripiceni. Substația Ripiceni va funcționa în dispensarul communal și va deservi patru comune: Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni, cu o populație de aproximativ 15 mii de locuitori și o suprafață de aproximativ 300 de kilometri pătrați, adică 6% din suprafața județului.
Cele două substații vor fi deservite de câte o ambulanță tip B2 cu asistent și ambulanțier timp de 24 de ore.
Substațiile de la Ripiceni și Lunca vor deservi, în total, 28.000 de locuitori, adică 15% din suprafața județului Botoșani pe o rază de 800 de km pătrați.

Pentru început la cele două substații va activa personalul care a lucrat pe perioada stării de urgență.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri