Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Sute de credincioși au participat la hramul închinat Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

5 august 2021 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Zi de mare sărbătoare în cea mai nordică zonă a țării.

Joi, 5 august, credincioșii au participat la hramul închinat Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, cel care s-a născut, în urmă cu 108 ani, și a copilărit la Crăiniceni – Horodiștea, județul Botoșani.

Sute de oameni s-au rugat la Sfânta Liturghie săvârșită de Prea Sfințitul Ignatie, Episcopul Huşilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la mănăstirea pusă sub ocrotirea sfântului, din vecinătatea casei memoriale, construită în 2003, pe locul în care, odinioară, a existat casa bunicilor Sfântului.

Schitul„Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ” – Crăiniceni, a fost înființat ca așezământ de maici, sub oblăduirea Mănăstirii Vorona și a fost sfințit în anul 2018.

În predica sa, Episcopul Huşilor a vorbit despre virtuțile Sfântului Ioan Iacob.

Sfântul Cuvios Ioan Iacob-Românul, cunoscut şi sub numele de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul sau Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, este unul dintre cei mai cunoscuți sihaștri canonizați din întreaga lume. Cu o credinţă profundă, a dus o viaţă aspră de pustnic. Trăia numai în rugăciune şi meditaţie, cu mâncare puţină, doar în peşteri săpate în munte.

A murit pe 5 august 1960, la vârsta de 47 de ani, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinţilor în 1992, având zi de prăznuire 5 august.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri