Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:20, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 81 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Sute de oameni prezenți la un adevărat recital folcloric de Ziua Comunei George Enescu

21 august 2023 | Video

Strâns legată de data nașterii marelui compozitor al cărui nume îl poartă, Ziua Comunei George Enescu a fost, și în acest an, una memorabilă.

Centrul localității a devenit neîncăpător pentru sutele de oameni care au participat la evenimentul prin care primarul Bogdan Tony Murariu, Primăria și Consiliul Local au marcat această zi de mare sărbătoare.

O zi în care comunitatea și-a îndreptat atenția către cele mai longevive familii din comună, ajunse la Nunta de Aur, oferindu-le însemne de prețuire în cadru festiv, în fața tuturor, acolo unde au dezvăluit, cu emoție, cum se construiește o căsnicie atât de trainică și de durabilă.

A fost o duminică cu spectacol, susținut de artiști consacrați și de tinere speranțe. Au urcat pe scena în aer liber Alexandru Brădățan, Alexandra Tomoioagă, Valentina Tipa Lulciuc, Corina Dumbravă și Andreea Hăisan, Gheorghina Gușulei, dar și tinere talente din zonă.

Un adevărat recital folcloric au oferit publicului vestitele ansambluri din județul Botoșani: „Cordăreanca”,” Datina”,”Moștenitorii”,” Stejărelul” din Dumeni, „Vlăstarele lui Enescu”, Grupul vocal „Trandafirașii”și formația „Unic” din Botoșani.

La Ziua comunei George Enescu s-au strâns, laolaltă, nu doar locuitorii din satele Arborea, Dumeni, George Enescu, Popeni și Stânca, dar și invitații lor, oaspeți din localitățile învecinate, dar și reprezentanții administrație publice, locale sau județene. Între aceștia, parlamentari social democrați Alexandra Huțu și Dan Șlincu, subprefecții Paula Berențan și Tiberiu Manolache, conducerea Consiliului Județean, președintele Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, colegi primari, directori de instituții, fii ai satului.


_____

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri