VIDEO/FOTO Sute de petrecăreți dar și invitați de seamă s-au adunat la Ziua comunei Hudesti

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Una dintre cele mai mari și mai frumoase sărbători ale locuitorilor din Hudești este ziua comunei.

Organizată în fiecare an la sfârșitul lui gustar, la cumpăna dintre vară și toamnă, manifestarea este cel mai bun prilej de socializare, de cânt și joc și voie bună. O zi în care tradiţiile și muzica populară adună localnicii în Parcul Frank și îi ține acolo până seara târziu, într-o atmosferă vie, animată de zeci de artiști care cântă doar pentru ei.

Așa a fost și în acest an la Hudești. Ziua comunei, sărbătorită duminică, a început în miezul zilei cu recitaluri de muzică populară susținute de artiștii locali. Au urcat, pe scenă, Ansamblurile „Hudeșteanca” și „Plaiuri Conceștene” și Mihaela Cosmina Lupu .

Apoi, toată atenția s-a îndreptat către seniorii comunei Hudești care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Primarul Viorel Atomei a premiat 8 cupluri care au rezistat împreună, și la bine și la rău, vreme de jumătate de secol. Sunt din ce în ce mai puțini, spune primarul care, în urmă cu 10 ani a premiat 249 de familii pentru longevitate în căsătorie. Ceremonia de premiere a fost însoțită de o slujbă de mulțumire, oficiată de un sobor de preoți, în prezența invitaților: președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, parlamentari, consilieri județeni, primari din comunele învecinate.

La Nunta de aur, în continuarea manifestărilor, în Parcul Frank au răsunat voci de aur ale folclorului botoșănean, și nu numai: Iustina Irimia, Anișoara Puică, Gheorghe Țopă, Laura Haidău, Elisa Hechelciuc, Dan Doboș, Royal Band și, cap de afiș, inegalabilii instrumentiști ai Orchestrei “Rapsozii Botoșanilor”.

(Visited 423 times, 1 visits today)