VIDEO/FOTO Tabăra “Vara pe uliță”, organizată de primăria comunei Răuseni, a ajuns la a V-a ediție

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

180 de copii cu vârste între 3 și 16 ani din toate satele comunei și-au petrecut o săptămână de vacanță activă în curtea Bisericii “Acoperământul Maicii Domnului” și la școala Doina.

În perioada 25-31 iulie, peste 30 de voluntari și cadre didactice i-au antrenat pe cei mici în tot felul de activități educativ-recreative, ateliere de artă și cunoaștere, sport, jocuri.

Pentru ca tabăra rurală să fie atractivă, fiecare din cele șapte zile a fost altfel, activitățile fiind diverse și captivante. Parteneri tradiționali, pompierii au fost prezenți și în acest an la Răuseni, unde i-au încântat pe cei mici, atât cu uniforma militară, dar și cu tehnica și autospecialele din dotare.

Toate pregătirile și activitățile au fost posibile prin implicarea directă a primarului Maria Jîjîe, a preotului Vasile Borcilă-Iftimescu și a soției sale, profesor Mihaela Borcilă-Iftimescu, a directorului Școlii Răuseni, profesor Iulia Mogoșanu.

Mitropoliei, comunității, bisericii, primăriei și altor oameni de bună credință, s-au alăturat și în acest an Organizația Femeilor Social Democrate, reprezentate de Alexandra Hutu-deputat, Elena-Paula Cojocariu-Berențan – subprefect, Silvia Diaconu – profesor.

Micuții au primit dulciuri și kit-uri pentru îngrijirea sănătății orale, dar și premii inmanate de Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct in cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

Copiii au avut, astfel, șansa de a împărtăși bucurii cu cei din jur, de a se împrieteni unii cu alții și de a se apropia mai mult de Hristos prin comuniune cu ceilalți.

În premieră, ultima zi a lunii iulie a fost dedicată și bunicilor. Într-un cadru festiv, Primăria a premiat 18 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Cu toții au aflat de la primarul Maria Jîjîie, despre proiectele de investiții care se vor derula în perioada următoare în comună, cu finanțare de la Guvern.

Pe lângă diploma și flori, seniorii au primit, în dar un spectacol de muzică populară.
Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, dar și cu un foc de artificii.


(Visited 1.148 times, 18 visits today)