Cele mai citite

loader-image
Botoșani
11:57, 23 februarie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 52 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 99%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 07:06
Sunset Sunset: 17:47

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Tânăr dispărut în apele răului Prut

14 iulie 2023 | Eveniment


În această seară, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui tânăr, în vârstă de 16 ani, care a intrat în apele râului Prut, pe raza localității Rădăuți Prut și nu a mai ieșit la suprafață.

Din primele informații, acesta era cu mai mulți prieteni, care au încercat să îl salveze. Nu au reușit și au sunat la 112 după ajutor.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coțușca și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două bărci, dar și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani. Până în acest moment tânărul nu a fost găsit.

‼️Informare preventivă

ISU Botoșani recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de siguranță atunci când merg la scăldat, astfel:

▪️frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
▪️evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
▪️evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
▪️nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
▪️nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
▪️nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
▪️nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
▪️echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri