Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: COMUNA LUNCA – partea a II-a

22 septembrie 2020 | Video

VIDEO:

Continuitatea este cea mai bună soluție, iar această definiție poate fi demonstrată în comuna Lunca. Un primar care a condus ani la rând administrația locală și-a dus la bun sfârșit proiectele începute și a demarat altele noi, în concordanță cu nevoile comunității.

Acum se poate lăuda că toate școlile din comună oferă condiții optime de educație sutelor de elevi. Toate cele 4 școli au fost renovate sau reconstruite cu fonduri de la Banca Mondială sau PNDL 2.
Școala Primară Paisie Olaru în sat Stroiești și Școala Lunca au fost prinse în proiecte de reconstrucție, iar Grădinița cu program normal din satul Lunca a fost reabilitată și modernizată. Elevii Școlii din satul Lunca beneficiază de terenuri de sport și o Sală de sport spațioasă, dotată corespunzător, care va găzdui prima competiție chiar în această toamnă.

Terenuri de sport au fost amenajate și la Școala Zlatunoaia, iar în satele comunei Lunca au fost amenajate spații de joacă pentru cei mai mici dintre locuitori.
Pe lîngă alte proiecte administrative, cum ar fi achizitia magazinului din Zlatunoaia sau achiziția unui buldoexcavator, cu care se efectuează lucrările edilitare din comună, alte fonduri a fost alocate pentru amenajarea sau reabilitarea căminelor culturale din Lunca și Zlătunoaia.

Administrația locală a atras fonduri de la Guvern pentru a reconstrui și moderniza vechiul dispensar din satul Zlătunoaia. Cu 1,9 milioane de lei, bani atrași prin Programul Nașional de Dezvoltare Locală, acesta a fost transformat într-un centru medical în care va funcționa cabinetul medicului de familie, o farmacie și un cabinet stomatologic, pentru locuitorii care, in ultimii 40 de ani, nu au beneficiat de serviciile unui medic stomatolog în satul lor.

Dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, centrul dotat la cele mai înalte standarde are și doup apartamente care vor fi puse la dispoziția medicilor care vor veni să lucreze în Zlătunoaia.

Iar pentru cei mai singuri și neajutorați dintre seniorii comunei, administrația locală a construit un Centru rezidential cu 7 locuri permanente, care urmează să fie extins, ceea ce va însemna și creșterea capacității de cazare. Finanțarea cu fonduri europene a fost posibilă datorită asocierii comunei încă din 2012, la Grupul de Acțiune Locală „Colinele Moldovei”. Banii europeni au ajuns, astfel, și în comuna Lunca, pentru acordarea de servicii sociale.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri