VIDEO/FOTO VIN BANI pentru construirea Ambulatoriului de Specialitate și Spitalizare de ZI al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Ministerul finanțează, cu 64 milioane de lei, echivalentul a 13 milioane de euro, investiția pentru care conducerile Consiliului Județean și unității medicale au făcut toate demersurile.
În luna februarie, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Antonela Pătrașcu, directorul Direcției Investiții și Achiziții Publice, și Bogdan Șoltuzu, reprezentantul proiectantului general, au susținut în fața reprezentanților ministerelor avizatoare proiectul noului ambulatoriu. Astfel a fost obținut și ultimul aviz necesar pentru ca Guvernul României să emită hotărârea necesară demarării de către CNI a licitației privind realizarea investiției.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. El este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

În perioada următoare, se vor demara procedurile de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de execuție.

Tot astăzi, Consiliul Județean Botoșani a aprobat indicatorii tehnico-economici și partea de contribuție a CJ la proiectului de modernizare și extindere a Secției de Oncologie.

Investiția, de peste 6,6 milioane de euro, presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent.

În plus, vor fi efectuate lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I, iar secția va fi conformată la noua legislație în vigoare.

Prin urmare, circuitele specifice și finisajele vor fi refăcute în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire.

Întreaga clădire va fi recompartimentată după legislația în vigoare și va fi dotată corespunzător.

(Visited 466 times, 1 visits today)