Cele mai citite

loader-image
Botoșani
00:29, 25 iulie 2024
temperature icon 20°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Zi de aur, miercuri, la Cordăreni

30 noiembrie 2022 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Zi de aur, miercuri, la Cordăreni. Sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul poporului român, a fost cel mai bun prilej pentru comunitatea locală de a-și sărbători seniorii. Bunicii care, în ciuda timpurilor, mai bune sau mai grele, în ciuda neajunsurilor și provocărilor vieții, au reușit să își respecte legământul și să păstreze neștirbită unitatea familiei vreme de jumătate de secol.

Pentru exemplul pe care îl reprezintă pentru tinerele generații, aceste familii au fost felicitate, miercuri, de Primăria și Consiliul local Cordăreni, într-un cadru festiv, organizat la Căminul Cultural din comună.

Aici, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de mulțumire pentru toți anii petrecuți împreună, iar primarul Cristian Dumitraș le-a dăruit cuplurilor de aur diplome, flori și recunoștință din partea comunității.

“Nunta de aur” s-a bucurat de o prezență numeroasă. Pe lângă familiile cuplurilor sărbătorite, la eveniment au participat și autoritățile județului: Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, toți parlamentarii social-democrați, Ministrul Muncii, Marius Budăi, consilieri județeni, primari din județ, dar și localnici.

Cunoscută ca vatră a folclorului românesc, păstrătoare a tradiției și obiceiurilor moștenite din bătrâni, comuna Cordăreni a marcat acest eveniment printr-un spectacol folcloric de înaltă ținută.

Au evoluat Orchestra Populară “Rapsozii Botoșanilor- Ioan Cobîlă”, Ansamblurile “Hora” din Vlăsinești și “Vlăstarele lui Enescu” din comuna George Enescu și, bineînțeles, Ansamblul “Cordăreanca” din comuna gazdă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri