Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Ziua IEI sărbătorită ALTFEL

25 iunie 2020 | Video

VIDEO:

Iubitorii de tradiție nu ratează nicio șansa de a o duce mai departe. Prin port, prin vorbă și prin cinstirea simbolurilor neamului.
Tezaur inestimabil al poporului român, IA este sărbătorită, , în fiecare an, pe 24 iunie, de Sânziene. Pandemia, însă, a limitat bucuria cu care femeile social democrate și-au arătat respectul pentru această moștenire culturală. Șezătoarea organizată în ultimii doi ani a fost înlocuită, de data aceasta, cu o nouă experiență, la Văculești.

Au văzut cum se confecționează, cu mijloace moderne, pieselele care compun portul popular românesc, la “Broderia din sat”.
Acolo sunt însăilate poveștile frumoase ale neamului nostru, sub atenta îndrumare a Iulianei Gângă, iubitoare a valorilor populare care a pus pe picioare mica afacere accesând finanțare prin programul Start-Up Națion.

De un an și jumătate, acolo iau naștere costume populare tradiționale, dar și stilizate, cusute pe pânză românească, în stil moldovenesc. Motivele tradiționale românești sunt imprimate pe ii, cămăși, bundițe și altițe, cu ajutorul tehologiei moderne, după ce au trecut mai întâi prin atelierul de croitorie din aceeași incintă, și acesta deschis prin același program.

Broderia computerizată este asistată de femei din sat, care au fost calificate în cadrul celor două proiecte, a căror valoare însumează 80.000 de euro.
Excursia femeilor social democrate a avut punctul final la Mănăstirea Gorovei, care astăzi își serbează Hramul “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Acolo s-au rugat împreună pentru ibăvirea neamului românesc de toate nevoile.

FOTO:

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri