VIDEO/FOTO Ziua Internațională a Femeilor din mediul rural a fost sărbătorită sâmbătă, 15 octombrie, în comuna Viișoara

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Organizația Femeilor Social-Democrate a marcat această zi împreună cu 35 de femeile viișorene, cărora le-au dăruit cadouri, flori și diplome de recunoștință, și cu care au discutat despre importanța controalelor medicale periodice pe care trebuie să le facă în scop preventiv.
Din delegația social- democrată au făcut parte deputatul Alexandra Huțu, subprefectul Paula Berențan și consilierii județeni Galia Hrimiuc și Mioara Vâzdoagă.
Gazdă evenimentului, primarul Laurențiu Rimbu a subliniat la rândul sau, care este importantă femeii în viață comunității.

Discuțiile s-au axat, in principal, pe rolul social major și locul femeii în lumea contemporană, nu doar în creşterea şi educarea copiilor sau în gospodărie, ci şi în dezvoltarea globală a culturii, a artelor, a ştiinţei, a economiei, în politică afaceri, în dezvoltarea armonioasă a întregii societăţi.

Femeilor de la țară, care totalizează un sfert din totalul populației mondiale, li se datorează durabilitatea gospodăriilor şi a comunităţilor rurale.

De aceea, ONU a instituit, în anul 2007, prin rezoluție, o zi internațională a femeilor din mediul rural.

Această zi a fost sărbătorită, pentru prima dată, de Organizația Femeilor Social democrate în județul Botoșani.

(Visited 868 times, 3 visits today)