VIDEO/FOTO Reforma sistemului de protecție a copilului continuă, la Botoșani

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Reforma sistemului de protecție a copilului continuă, la Botoșani.

Autoritățile au decis închiderea unui un centru clasic, mixt, care oferea protecție de tip rezidențial copiilor abandonați, dar nu și condițiile conforme standardelor minim obligatorii pentru centrele rezidențiale.

Este vorba despre Centrul Sf. Nicolae” din comuna Trușești, ai cărui beneficiari vor fi mutați, la toamnă, în case de tip familial, în care copiii și tinerii își formează deprinderi de viață independentă, sub atenta supraveghere a specialiștilor din sistem.

Cele două căsuțe, Hansel și Gretel, sunt construite pe un teren identificat cu sprijinul Primăriei comunei Trușești, și vor găzdui un număr de 12 copii fiecare.

Luni, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul DGASPC Doina Nacu, au efectuat o vizită de lucru la Trușești, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările.

Investiția este realizată prin Programul Operațional Regional și are o valoare de 5,5 milioane de lei, la care contribuția Uniunii Europene este de 2,5 milioane de lei.

Schimbarea va facilita integrarea copiilor in societate si dezvoltarea lor armonioasa, similară mediului familial, în spații moderne, dotate la standarde superioare.

Prin același proiect, clădirea în care a funcționat Centrul este reabilitată și transformată într-un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă (DVI ”Sfântul Nicolae”) pentru 30 de copii și tineri cu vârsta peste 6 ani, aflați cu măsură de protecție în cele două case de tip familial, cât și pentru copiii/tinerii din comunitate cu măsură de protecție (plasament familial sau plasament la asistenți maternali profesioniști).

Conducerea Consiliului Județean a vizitat, luni, și șantierul deschis la Unitatea de Asistență Medico- Socială din orașul Ștefănești, unde au loc lucrări de extindere și reabilitare.

(Visited 68 times, 1 visits today)