Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/ LUCIAN TRUFIN: „SECETA aduce pierderi, STATUL trebuie să susțină fermierii!!”

13 mai 2020 | Politica

VIDEO:

O mare parte din suprafața agricolă a țării cât ași a județului Botoșani, se confruntă cu o secetă severă care a afectat puternic culturile înființate de fermieri în toamna anului 2019.

 ”Pentru a combate acest fenomen care se repetă de câțiva ani încoace, este necesar să se investească masiv în sisteme de irigații, investiții începute în anul 2017 cu apă oferită gratuit fermierilor sub guvernarea PSD, prin programul național de irigații. Cu toate acestea este imposibil ca aceste sisteme de irigații să acopere necesarul de apă pentru toată suprafața arabilă, de aceea  statul trebuie să intervină pentru a susține fermierii care au pierderi în culturile agricole din cauza secetei, și să nu îi lase doar la mila lui Dumnezeu” , a declarat senatorul Lucian Trufin.

 Un militant al fermierilor este și senatorul Lucian Trufin care a susținut nevoia unor ajutoare acordate fermierilor afectați de aceast fenomen.

 ”Până ce Guvernul PNL prin ministrul ”încercăm, mai vedem, ne gândim,” va veni cu soluții ferme pentru această situație, am luat inițiativa și am susținut de la tribuna senatului proiectul legislativ privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri fermierilor afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile cu dorința de a ne asigura că Statul Român va compensa fermierii afectați de seceta severă care s-a instaurat încă din toamna anului trecut”, a adăugat senatorul Lucian Trufin.

 Este o decizie care demonstrează încă o dată că, prin măsuri bine intenționate, statul poate susține fermierii, mai ales în momentele cele mai nefaste, când mare parte din culturi le sunt afectate de calamități naturale.

 Pentru a beneficia de aceste despăgubiri fermierii vor trebui să obțină acel proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor,  în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, şi în care să fie cuprins cultura, suprafaţa afectată cât și gradul de afectare.

  „Noi cei din PSD nu stăm! Am constatat că actualul Guvern și în mod special ocupantul portofoliului agriculturii spun doar vorbe când vine timpul să despăgubească fermierii afectați de secetă. În consecință am decis împreună cu colegii mei parlamentari să obligăm prin lege acest Executiv ineficient să sprijine în mod concret fermierii.

Dacă Iohannis și PNL vor bloca acest proiect vor fi direct răspunzători pentru lipsa despăgubirilor pentru fermierii afectați de secetă!!!! ” a mai completat senatorul botoșănean.

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri