Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/ SAVENI: Investiții de CINCI STELE în sport și sănătate

23 septembrie 2020 | Video

VIDEO:

Orașul Săveni se dezvoltă așa cum trebuie să se dezvolte orice oraș European, care oferă locuitorilor săi condiții moderne și sigure de trai.

Pentru o viață sănătoasă, săvinenii fac sport. Pentru că au unde, pentru că autoritatea locală a accesat proiecte prin care în orașul de pe malul Bașeului a fost dotat cu cele mai modern baze sportive din județul Botoșani.

Una dintre cele mai importante și așteptate investiții, Sala de Sport de pe strada Independentei nr.2 , a fost finanțată de Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Construcții de interes public sau social, subprogramul „Săli de sport”.

Proiectul, în valoare totală de 1 milion de euro, a însemnat construirea unei săli moderne cu o tribună cu 180 de locuri pe care o folosesc cu prioritate elevii din oraș, și care găzduiește de anul trecut și competiții sportive.

În zonă a fost construit și un Teren de sport multifunctional , realizat cu fonduri exclusiv din bugetul local, cu tribună acoperită si instalatie de nocturnă.

Dar și un Complex sportiv ridicat cu 1,5 milioane de euro, fonduri asigurate de Compania Națională de Investiții, care presupune un teren de fotbal cu tribune acoperite, vestiare, birouri, alei de acces si alte doua terenuri de volei si baschet.

Și, pentru că sala de sport a Liceului Drr. Ciucă a fost transformată în 8 săli de clasă, primarul Relu Târzioru a solicitat și a obținut finantare de la CNI pentru construirea unui nou Teren de sport ptr liceu, investitia fiind acum la stadiul de licitatie.

Administrația locală a găsit solușii și pentru a sprijini sistemul sanitar din Săveni. Au fost atrase sponsorizari in valoare de 200.000 de euro pentru spitalul orasenesc , bani cu care au fost achzitionate echipamente medicale, articole de cazarmament, mobilier si alte dotari. De la bugetul local au fost investiti peste 150.000 de lei in lucrari de reabilitare si modernizare a spitalului si farmaciei, iar pentru modernizarea Unitatii de Asistenta Medico-Socială, care îngrijește 45 de persoane defavorizate, au fost accesate fonduri europene în sumă totală 1,55 milioane lei., bani cu care au fost reabiitate aleile pietonale si spașiile administrative.

În zona administrativă, primaria a accesat fonduri guvernamentale pentru a reabilita Parcul Tiberetului . Alte fonduri au fot alicate pentru a asigura dotările tehnice necesare pentru colectarea si transportul deseurilor la standarde europene si pentru constructia unei statii de transfer.

Iar pentru a scăpa de facturile mari emise pentru energia electrică, administratia loacală a demarat un program de eficientizare energetică, ce a început cu înlocuirea corpurilor de iluminat public cu 700 de lămpi cu led, care au fost instalate în oraș, în sate și în parcări.

Proiectul a fost realizat cu fonduri europene prin Grupul de Actiune Locala Valea Bașeului de Sus și se adaugă granturilor novegiene obținute pentru construirea si instalarea centrale fotovoltaice, in vaoare de 305.000 de euro. Din aceeasi sursa se intentioneaza reabilitarea energetica a cladirilor publice din oras.

Una dintre investitiile vizate de primarul Relu Târzioru în perioada următoare este construirea unei centrale termice pe biomasă , la care să fie conectate toate blocurlie si casele din oraș dar și a unui centru SPA, pentru care se dorește accesarea de fonduri prin Programul Operational Infrastructura Mare.

La toate acestea se adaugă și alte investitii indirecte, pentru siguranta cetatenilor. Construirea unui sediu pentru Parchetul de pe langa judecatoria Săveni, pe terenul dat in folosinta gratuita de Consiliul Local, modernizarea sediului Politiei, infiintarea unei grupe de jandarmi sau a politiei locale, si, mai mult, instalarea unui sistem de supraveghere video în zona centrală a orașului, sistem care urmeaza să fie extins.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri