VIDEO/ Seria investițiilor în infrastructura medicală din județul Botoșani continuă

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a anunțat că a depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un proiect care vizează reabilitarea energetică a clădirii în care funcționează Secția de Obstetrică și Ginecologie. Acesta are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA-ul și cheltuielile neeligibile și prevede inclusiv 4 stații de încărcare a mașinilor electrice, în valoare de 100.000 de euro.

Autoritățile vor să acceseze fonduri europene și pentru modernizarea altor două corpuri de clădire care deservesc sistemul sanitar botoșănean: Secția de Psihiatrie cronici din Parcul Tineretului și corpul de clădire în care funcționează acum Blocul alimentar, bucătăria și Spălătoria Spitalului. Valoarea proiectelor însumează 1 milion de euro.

Pași importanți s-au făcut și pentru reabilitarea și extinderea Secției de Onocologie, investiție de peste 6,6 milioane de euro. Proiectul presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare, recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.

Aceste proiecte vor contribui nu doar la îmbunătățirea funcționării spitalului, dar și la un grad de satisfacție mai mare a pacienților care vor beneficia de condiții mai bune și de servicii medicale de calitate.

(Visited 51 times, 1 visits today)