Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO / Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna UNTENI – partea a II-a

21 septembrie 2020 | Video

VIDEO:

Normalitate! Acesta este scopul pentru care primarul Constantin Paladi a depus toate eforturile necesare atrageri de fonduri în comuna Unțeni.

Mai ales pentru a crea tinerei generații condiții să învețe și să facă performanță. Pentru că cea mai importantă investiție este în viitor, rând pe rând unitățile de învățământ din comună sunt incluse în planul de modernizare. Proiectele depuse de primarul Constantin Paladi au fost aprobate și finanțate de Guvern, astfel încât în ultimii ani, banii au ajuns și în comuna Unșeni, pentru ca elevii și preșcolariii din toate satele să aibă condiții normale de educație.

La normalitate a fost adusă și Școala gimnazială nr. 1, care a fost supusă unui amplu proces de reabilitare și modernizare cu bani românești.

Mai exact, fondurile au fost alocate de Ministerul Dezvoltării prin Programul National de Dezvoltare Locala, implementat de PSD.

Cu 552.000 lei, unitatea de invatamant a fost reabilitata, dotata cu grupuri sanitare în interior , iar clasele sunt mai călduroase, mai spațioase și mai primitoare, iar elevii beneficiază de confort și siguranță.

De investiții noi au beneficiat și Scolile din Manastireni si Burlesti. Elevii nu vor mai fi nevoiti sa mearga la toaleta in curte, pentru ca unitatile de invatamant au grupuri sanitare cu apa curenta, curate, sigure si conforme. Efortul financiar de 160.000 de lei a rezolvat, astfel, una dintre cele mai mari probleme pe are le au școlile de la tară.

Pentru că ține la sănătatea conlocuitorilor săi, edilul a depus proiecte și pentru modernizarea si dotarea dispensarelor medicale din Unțeni și Burlești. Cu 12.000 lei, clădirile, modernizate și compartimentate corespunzător, au toate dotările necesare funcționăriii la standarde europene. Iar spațiile sunt adecvate pentru desfășurarea în condiții de maxima igienă a actului medical atât pentru medic cât și pentru pacienți.

Primarul Constantin Paladi a ținut să reabiliteze cele două dispensare pentru a crea condiții medicilor să profeseze în comună, să acorde servicii medicale de calitate, dar și pentru persoanele care au o vârstă înaintată ce nu le permite deplasarea la alte centre medicale din afara localității.

Primarul comunei Unțeni, Constantin Paladi, pregătește accesarea unor fonduri și pentru extinderea aductiunii de apa si canalizare in satele Manastireni, Soroceni si Burlesti. DRumurile sătești au fost intabulate, atsfle încât lucrprile să nu fie prea mult întârziate atunci cand vor veni si banii.

Constantin Paladi vrea, astfel, să redea încrederea locuitorilor că sunt cetățeni europeni și că merită să trăiască civilizat.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri