Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:47, 20 iulie 2024
temperature icon 27°C
cer fragmentat
Humidity 52 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 73%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

VIDEO/ UNIC ÎN REGIUNE: Festivalul Național „Seri Eminesciene”

20 aprilie 2023 | Video


Autoritățile județului au lansat un proiect național de mare anvergură, care se va desfășura, în această vară, în județul Botoșani.

„Seri Eminesciene – muzică, film, poezie şi arte plastice” este singurul proiect de acest gen din regiune.

Timp de 3 zile, între 18 și 20 august 2023, în localităţile Ipoteşti și Săveni vor avea loc activităţi destinate copiilor şi tinerilor, concursuri și concerte, cu implicarea muzicienilor, scriitorilor şi artiştilor plastici.

Proiectul cultural este inițiat de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Valea Başeului de Sus”, în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”. Instituțiile au obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru manifestări inedite, după cum explică vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu și administratorul public Cristi Nistor.

Activitatea se va înscrie în continuarea Festivalului de Folk „Seri melancolice eminesciene” care a ajuns la a XIV-a ediţie. În serile de concurs, dar și de concert, pe scenă vor urca nume mari ale genurilor muzicale folck și blues, între care: Mircea Vintilă, Ada Milea, Țapinarii , Berti Barbera, Cristi Dumitrașcu și trupa Planul B.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri