Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:56, 21 iulie 2024
temperature icon 23°C
cer acoperit de nori
Humidity 76 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Zeci de hectare afectate de flăcări în mai multe zone din județul Botoșani

3 aprilie 2024 | Eveniment

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă !

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a cinci incendii, în următoarele localități:

✔ Vlăsinești – au ars aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Vlăsinești, mai bine de trei ore;

✔ Prăjeni – a ars aproximativ o tonă de deșeuri menajere și vegetale. Au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni, cu un buldoexcavator;

✔ Românești – au ars aproximativ trei tone de furaje. Au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Românești. Au fost protejate de foc casă și celelalte construcții din gospodărie;

✔ Blândești – a ars vegetația uscată de pe aproximativ un hectar. La caz a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Blândești;

✔ Havârna – a ars aproximativ un hectar de vegetație uscată. Incendiul a fost stins de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna.

Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: folosirea focului deschis în spații deschise și autoaprinderea. Misiunile au fost îngreunate de vântul care sufla cu putere.

Potrivit legislației privind protecția mediului este interzisă arderea miriștilor, a tulbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri