Biroul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă anunţă că, pe 6 martie, la Bucureşti va avea loc selecţia a 80 de lucrători calificaţi în domeniul hotelier gastronomic.
O companie germană caută 10 barmani, 20 de ospătari, 40 de bucătari şi 10 supraveghetori pe timp de noapte. Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională, experienţă în domeniu de cel puţin doi ani şi cunoştinte bune de limba germană. Posturile de supraveghetor pe timp de noapte necesită cursuri de management în domeniul hotelier şi cunoştinţe foarte bune de limba germană, cât şi cunoştinţe de engleză şi franceză. Cei selectaţi primesc contract pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an şi cazare gratuită. Tot în Germania, sunt căutaţi 11 ucenici în domeniul culinar. Aceştia vor lucra trei ani în hoteluri, restaurante, cantine, spitale şi azile, pe sume între 417 şi 697 euro lunar. În Norvegia sunt căutaţi doi sezonieri care să lucreze într-un atelier, la repararea şi revizia bicicletelor. Sunt căutate persoane cu calificarea de mecanic, cu minim trei ani de experienţă, care să vorbească engleza sau o limbă scandinavă. Salariul lunar este între 2.800 şi 3.400 de euro, iar angajatorul poate ajuta la găsirea unei locuinţe. Durata contractelor este de şase luni, începând cu 1 martie.