Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:07, 21 iulie 2024
temperature icon 22°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 15 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Zi de mare sărbătoare, astăzi, 25 iunie 2023, la Muzeul ,,Ștefan Luchian” din Ștefănești

26 iunie 2023 | Eveniment

Zi de mare sărbătoare, astăzi, 25 iunie 2023, la Muzeul ,,Ștefan Luchian” din Ștefănești, unde a fost vernisată expoziția temporara ,,Pânzariu pe panza” a artistei plastice Viorica Muraru (Pânzariu)!

La manifestarea culturală desfasurata in sala expozitionala a muzeului au participat membrii ai comunitatii, oameni de cultură, artiști, elevi, studenți, reprezentanți ai parlamentului Românie, ai judetului Botoșani, directori de instituții școlare si instituții de cultură ale județului Botoșani!
Expoziția cuprinde 107 lucrari ale artistei, care vor sa marcheze 107 ani de la moartea pictorului Ștefan Luchian, care va fi comemorata pe 28 iunie.
În debutul întrunirii câțiva din cei prezenti și anume Munteanu Carmelia, Viorica Muraru, Vaipan Raluca, Trufin Lucian, Tîrzioru Relu, Chiaburu Veronica, Câșlariu Daniel au fost invitati sa ia cuvantul pentru a aduce consideratii despre lucrarile expuse si viziunea artistica proiectata in aceste frumoase creatii. Atmosfera festivă a fost asigurata de artistul Constantin Panaite dee la Filarmonica Botoșani prin asigurarea ambientului muzical.

,,Vernisajul expozitiei personale a Vioricai Muraru care a avut loc astazi la Muzeul “Stefan Luchian” din Stefanesti s-a vrut a fi un moment de referinta pentru munca artistei dar si pentru activitatile culturale desfasurate in muzeul nostru si nu in ultimul rand pentru promovarea comunitatii locale. Toti cei prezenti au fost de acord ca a fost un eveniment incarcat de emotie, frumos si elegant, iar noi, cei care am contribuit la buna lui desfasurare, le multumim pentru prezenta si-i asiguram de toata pretuirea noastra!”
Muzeograf, Munteanu Carmelia

,,Totul a inceput ca un joc de puzzle, idei aruncate, apoi asumate si la urma adunate si aranjate in frumosul eveniment prezent. Îi doresc din suflet frumoasei doamne succes rasunator in acest domeniu, sa fie mereu în apogeul evenimentelor, sa se bucure de notorietatea sa, sa fie mereu apreciată și admirată, și ca artistă, și ca om!”
Profesor, Vaipan Raluca

Organizarea aceasta s-a dorit a fi începutul unor colaborari între artistă, instituția muzeului, comunitatea locală și cea judeteana mai ales ca aceasta si-a petrecut o parte din viata pe aceste locuri.
Expozitia personala a Vioricăi Muraru poate fi vizitată in perioada 25 iunie 2023 – 25 iulie 2023 la Muzeul ,,Ștefan Luchian” Ștefănești.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri