Cele mai citite

loader-image
Botoșani
15:15, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

ZILELE EMINESCU LA MEMORIALUL IPOTEȘTI: SPECTACOLUL DE MUZICĂ ȘI POEZIE C ND ÎNSUȘI GLASUL G NDURILOR TACE…

13 ianuarie 2024 | Cultura

Cu ocazia Zilelor Eminescu, ediția ianuarie 2024, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, va avea loc, pe 14 ianuarie 2024, începând cu ora 11.00, spectacolul de muzică și poezie Când însuși glasul gândurilor tace…, organizat în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

Spectacolul se va deschide cu un recital muzical susținut de violonistul Marcian David și pianista Ozana Kalmuski-Zarea. În program: I.S. Bach, Aria; A. Corelli, Folies d’ Espagne; J.H. Fiocco, Allegro; M.T. von Paradis, Sicilienne; L. van Beethoven, Romanza in Fa major; H. Wieniawsky, Legende; J. Massenet, Thais; F. Kreisler, Rondino; F. Kreisler, Liebesleid; E. Elgar, Salut d’amour; G. Enescu, Balada; B. Bartok, Șase dansuri romănești.
Va urma un recital de poezie eminesciană cu actorii teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani Ela Nistor și Cezar Amitroaie.
În încheierea programului, corul „Sf. Nicolae” din Botoșani va veni cu „Reconstituiri ale contextului muzical de secol XIX”

Evenimentul va fi precedat de slujba de Te Deum oficiată cu ocazia zilei de naștere a lui Mihai Eminescu în Bisericuța familiei Eminovici de la Ipotești, la ora 10.00, și de depuneri de flori la bustul poetului din incinta Memorialului.

Spectacolul de muzică și poezie Când însuși glasul gândurilor tace… va avea loc în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești. Intrarea este liberă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri