Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:54, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 80 %
Wind 11 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 23 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Conducerea Mavromati: „Personalul medico-sanitar a fost instruit cu privire la măsurile de precauție”

25 martie 2020 | Sanatate

Referitor la articolele din presă privind cazul infectat cu noul coronavirus, facem următoarele precizări:

Personalul medico-sanitar a fost instruit cu privire la măsurile de precauție și dotat cu echipament de protecție în funcție de disponibilități.

De la începutul anului și în prezent conducerea și salariații TESA au depus toate eforturile pentru achiziționarea materialelor și echipamentelor de protecție pentru personalul medico-sanitar, dar, așa cum se știe și la nivel național, s-au întâmpinat dificultăți în onorarea comenzilor și constituirea stocurilor necesare.

În funcție de disponibilități (din achiziții, sponsorizări și donații), materialele și echipamentele de protecție au fost distribuite întregului personal al spitalului, preponderent secțiilor din prima linie – Boli infecțioase, UPU, ATI.

Personalul care a avut contact cupacientul infectat cu noul coronavirus s-au luat toate măsurile de precauție necesare conform dispozițiilor legale în vigoare la acest moment, ancheta epidemiologică fiind în curs de desfășurare.

Rugăm pe această cale reprezentanții mass-media să dea dovadă de responsabilitate în publicarea materialelor, să-și verifice sursele și să se informeze doar din surse oficiale, pentru a nu crea panică în rândul populației în mod inutil.

De asemenea, facem apel la cetățeni să respecte măsurile impuse de autorități

Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane , prin gesturi cum ar fi : strangerea mainilor , imbrățișările , sărutul obrajilor sau al mâinilor , atingerea fețelor cu mâinile. Se recomandă , inclusiv în privința persoanelor împreună cu care se locuiește , să NU intrati în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniti la domiciliu .
Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane precum: balustrade , clanțe, mânere , butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteti nevoiti sa atingeti aceste suprafete, trebuie sa va protejati folosind servetele de unica folosință.
Păstrați o distanță de minim 2 metri , față de celelalte persoane .
După folosirea transportului în comun ,spălați- vă mâinile înainte de a atinge fața , nasul sau gura.
Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor , optând pentru plăți cu cardul / telefonul sau plăți on-line.
Rugăm cetățenii care solicită informații, copii după documente , etc. să transmită solicitările către Spitalul Județean prin poștă , fax , mail – date care pot fi accesate de pe site-ul spitalului.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit prin donații și sponsorizări.

Persoanele fizice și juridice care doresc să ajute Spitalul Județean pot contacta conducerea spitalului.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri