Cele mai citite

loader-image
Botoșani
01:09, 19 aprilie 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 89 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Se ia în calcul un spital improvizat în Sala Polivalentă

20 octombrie 2021 | Sanatate

Autoritățile județului Botoșani iau în calcul amenajarea unui spital de campanie în care să fie tratați pacienții cu Covid-19. Pentru că unitățile medicale nu mai pot aloca paturi pentru pacienți infectați, și pentru ca și ceilalți bolnavi să aibă acces la asistență medicală pentru diverse afecțiuni care necesită spitalizare, se discută posibilitatea amenajării unui spațiu la sala Polivalentă Elisabeta Lipă, unde ar putea fi amplasate 100 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare ale bolii.

” Luăm în calcul și această variantă, dacă evoluția cazurilor va fi una crescătoare. După cum arată cifrele, în ultimele două săptămâni numărul celor infectați a crescut zilnic. Nu vrem să facem din Spitalul Județean un spital exclusiv Covid-19. Sunt și alți pacienți cărora trebuie să le dăm o șansă la investigații medicale de specialitate. Deocamdată facem planuri pentru o situație mai gravă” a declarat directorul DSP, dr. Monica Adăscăliței.

Spitalul improvizat va fi deservit de personal din alte unități, din centrele de permanență și din cabinetele medicilor de familie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri