Se ia în calcul un spital improvizat în Sala Polivalentă

Autoritățile județului Botoșani iau în calcul amenajarea unui spital de campanie în care să fie tratați pacienții cu Covid-19. Pentru că unitățile medicale nu mai pot aloca paturi pentru pacienți infectați, și pentru ca și ceilalți bolnavi să aibă acces la asistență medicală pentru diverse afecțiuni care necesită spitalizare, se discută posibilitatea amenajării unui spațiu la sala Polivalentă Elisabeta Lipă, unde ar putea fi amplasate 100 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare ale bolii.

” Luăm în calcul și această variantă, dacă evoluția cazurilor va fi una crescătoare. După cum arată cifrele, în ultimele două săptămâni numărul celor infectați a crescut zilnic. Nu vrem să facem din Spitalul Județean un spital exclusiv Covid-19. Sunt și alți pacienți cărora trebuie să le dăm o șansă la investigații medicale de specialitate. Deocamdată facem planuri pentru o situație mai gravă” a declarat directorul DSP, dr. Monica Adăscăliței.

Spitalul improvizat va fi deservit de personal din alte unități, din centrele de permanență și din cabinetele medicilor de familie.

(Visited 234 times, 1 visits today)