După 5 ANI de muncă produsul „CAȘCAVAL DE SĂVENI” a câștigat recunoașterea europeană!

Produsul „Cașcaval de Săveni” se bucură de acum de aprecierea europeană pentru calitatea sa, fiind înregistrat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în ”REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI din 21 aprilie 2021 de înregistrare a unei denumiri în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate [„Cașcaval de Săveni” (IGP)]”, după 5 ani de trudă.
Pe scurt, denumirea „Cașcaval de Săveni” este recunoscută pe schema de calitate IGP- INDICAȚIE GEOGRAFICĂ PROTEJATĂ la nivel european, iar atestarea oficială a acestui produs reprezintă fructificarea muncii de câțiva ani dar și a unei tradiții de mai multe generații.
Este al 8-lea produs românesc recunoscut oficial la nivel european.

Procedurile privind recunoașterea acestui produs atât pe plan național cât și în Uniunea Europeană a fost demarat de Asociația Producătorilor “Cașcavalul de Săveni” în 2016.

Iată ce prevede  REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI.

– Articolul 1: Se înregistrează denumirea „Cașcaval de Săveni” (IGP). Denumirea de la primul paragraf identifică un produs din clasa 1.3. Brânzeturi din anexa XI la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 668/2014 al Comisiei (3).

– Articolul 2: Termenul „cașcaval” poate fi utilizat în continuare pentru etichetare sau pentru prezentări pe teritoriul Uniunii, cu condiția respectării principiilor și normelor aplicabile în ordinea juridică a acesteia.

Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și se în toate statele membre ale Uniunii Europene.

(Visited 72 times, 1 visits today)