Cele mai citite

loader-image
Botoșani
02:43, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 81 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

După 5 ANI de muncă produsul „CAȘCAVAL DE SĂVENI” a câștigat recunoașterea europeană!

22 aprilie 2021 | Business

Produsul „Cașcaval de Săveni” se bucură de acum de aprecierea europeană pentru calitatea sa, fiind înregistrat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în ”REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI din 21 aprilie 2021 de înregistrare a unei denumiri în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate [„Cașcaval de Săveni” (IGP)]”, după 5 ani de trudă.
Pe scurt, denumirea „Cașcaval de Săveni” este recunoscută pe schema de calitate IGP- INDICAȚIE GEOGRAFICĂ PROTEJATĂ la nivel european, iar atestarea oficială a acestui produs reprezintă fructificarea muncii de câțiva ani dar și a unei tradiții de mai multe generații.
Este al 8-lea produs românesc recunoscut oficial la nivel european.

Procedurile privind recunoașterea acestui produs atât pe plan național cât și în Uniunea Europeană a fost demarat de Asociația Producătorilor “Cașcavalul de Săveni” în 2016.

Iată ce prevede  REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI.

– Articolul 1: Se înregistrează denumirea „Cașcaval de Săveni” (IGP). Denumirea de la primul paragraf identifică un produs din clasa 1.3. Brânzeturi din anexa XI la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 668/2014 al Comisiei (3).

– Articolul 2: Termenul „cașcaval” poate fi utilizat în continuare pentru etichetare sau pentru prezentări pe teritoriul Uniunii, cu condiția respectării principiilor și normelor aplicabile în ordinea juridică a acesteia.

Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și se în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri