Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Ministrul Educatiei a semnat ordinul care scoate materia de semestrul II din programa pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat

14 aprilie 2020 | Educatie

A fost aprobata revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat, astfel incat sa nu contina materie din semestrul II.

Aceasta masura a fost agreata si cu partenerii educationali, reprezentantii elevilor, studentilor, parintilor, cadrelor didactice si reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, in vederea finalizarii cu succes a anului scolar 2019-2020.

Ordinul de ministru a fost transmis luni, 13.04.2020, catre Monitorul Oficial al Romaniei si, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educatiei si Cercetarii va posta noile programe”, conform sursei citate.

Acestea vor fi postate astfel:

– pentru Evaluarea Nationala a absolventilor clasei a VIII-a in anul scolar 2019-2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna) si matematica;

– pentru examenul national de Bacalaureat 2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie si filosofie.

De altfel, ministrul Anisie a declarat marti ca, in functie de momentul in care este ridicata starea de urgenta, examenele ar putea fi sustinute in luna iulie.

„In scenariul in care vom reveni la cursuri in momentul in care situatia de urgenta inceteaza, am putea sustine examenele in luna iulie. In cazul in care se prelungeste starea de urgenta, atunci vom lua o alta masura in asa fel incat elevii si studentii sa isi poata incheia anul scolar cu bine”, a declarat ministrul intr-o interventie telefonica la Antena3, citata de News.ro.

Totodata, ea a exclus din nou posibilitatea inghetarii anului scolar, argumentand ca nicaieri nu s-a luat masura aceasta, ci s-au gasit solutii in asa fel incat materia sa fie transferata catre anul scolar urmator.

„In momentul in care Comitetul pentru Situatii de Urgenta ne spune ca putem reveni in siguranta si ca nu este pusa in pericol sanatatea copiilor si a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie sa il adoptam”, a adaugat Anisie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri