Cele mai citite

loader-image
Botoșani
21:22, 14 iulie 2025
temperature icon 23°C
câțiva nori
Humidity 69 %
Wind 4 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 4 Km/h
Clouds Clouds: 13%
Visibility Visibility: 10 km
Sunrise Sunrise: 04:29
Sunset Sunset: 20:08

Ultimele Știri

Tânăr salvat în ultima clipă de la înec de pompierii botoșăneni

14 iulie 2025 | Eveniment

Pompierii au fost solicitați, în această seară, să intervină pentru căutarea unui tânăr, în vârstă de 17 de ani, care a intrat în apele râului Volovăț, în localitatea Puțureni, și nu a mai ajuns la mal.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coțușca și Detașamentului Botoșani, cu o barcă și două ambulanțe SMURD, printre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și unul aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

După aproximativ cinci minute de căutări, tânărul a fost găsit în apă, la aproximativ doi metri de mal și o adancime de peste cinci metri.

Echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare. Acestea au avut efect: băiatului i-a revenit pulsul, însă este în stare de inconștiență. A fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

‼️Informare preventivă

ISU Botoșani recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de siguranță atunci când merg la scăldat, astfel:

▪️frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
▪️evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
▪️evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
▪️nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
▪️nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
▪️nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
▪️nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
▪️echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri