Cele mai citite

loader-image
Botoșani
19:48, 18 iulie 2024
temperature icon 29°C
cer acoperit de nori
Humidity 61 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 8 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:33
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO DOBARCENI: Parcul „Elena Sturdza” s-a transformat într-o mare de oameni, veniți la SĂRBĂTOAREA SATULUI

28 august 2023 | Video


Are aproape 600 de ani și se mândrește cu oameni harnici, care știu să lucreze pământul, dar și să învârtă horele. Comuna Dobârceni și-a păstrat, de-a lungul timpului comorile moștenite din neam în neam, tradițiile, obiceiurile, portul popular, pe care le cinstește la fiecare mare sărbătoare creștină, dar și la marea Sărbătoare a satului.

Duminică, 27 august, Parcul „Elena Sturdza” s-a animat de sutele de locuitori ai satelor din zonă, care au venit, cu mic cu mare, să petreacă, împreună, la cel mai așteptat eveniment al anului.

Organizată de primarul comunei Dorel Bunduc și Consiliul Local, Sărbătoarea satului a început, ca de obicei, de la primele ore ale dimineții cu întreceri sportive la cros pentru copii, fotbal pentru seniori, minifotbal pentru tineret și tenis de masă, unde s-au acordat premii și diplome de participare.

Apoi după orele amiezii, în Parcul cu stejarii seculari au răsunat cântecele străbunilor noștri, interpretate, într-un spectacol folcloric susținut de: Simona Solomon, Carmen Teodorașcu, Claudia Ghițulescu Viorica Chihulcă, Ansamblul “Spic de Grâu” din comuna Dobarceni, Denisa Nicola Măntăluță și Formația KRONOS.

Comunitatea i-a cinstit pentru prima data și pe cei care au pus bazele societății. 60 de cupluri de AUR au fost premiate pentru 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, modele de viață și exemple de urmat în societate în ceea ce înseamnă viața de familie. Nu înainte de a participa la o slujbă religioasă de mulțumire pentru tot ce a dat Dumnezeu în această jumătate de secol.

La aceste momente plin de emoție, bucurie și recunoștință, au participat și oaspeți din județ, dar și din alte colțuri ale țării, întorși, chiar și pentru scurt timp, acasă.


Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri