VIDEO/FOTO DOINA FEDEROVICI, președinte CJ Botoșani: „Vrem ca la începutul verii să avem deja studiul de fezabilitate gata iar în toamnă proiectul tehnic”

Lucrările la proiectul Drumul „Vămii”, a cărui modernizare este estimată la aproximativ 40 de milioane de euro, avansează într-un ritm susținut.

La această dată se efectuează foraje în teren în vederea realizării studiului geotehnic necesar pentru a stabili soluțiile optime ce vor fi folosite în proiectul tehnic. Punctele de forare au fost stabilite de către specialiștii firmei Proiect Construct Regiunea Transilvania, iar adâncimea de forare variază între opt și 25 de metri. Antreprenorul estimează că va finaliza lucrările pe teren săptămâna viitoare, după care va face analizele de laborator la probele extrase.

„Am promis că vom accelera dezvoltarea județului și ne ținem de cuvânt. Ne bucurăm că firma care a câștigat proiectul privind realizarea documentației tehnico-economice este una profesionistă și implicată cu toate forțele în proiectul nostru. Vrem ca la începutul verii să avem deja studiul de fezabilitate gata, iar în toamnă proiectul tehnic”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

După realizarea documentației tehnice, proiectantul va asigura asistența tehnică pentru modernizarea Drumului „Vămii” ce se va întinde pe perioada executării lucrărilor, adică pe încă 24 de luni.

Drumul „Vămii”, mai exact Drumul Județean 282, leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți-Prut și asigură conectivitatea directă prin vama transnațională Rădăuți-Prut cu Republica Moldova. Proiectul vizează modernizarea a 48,8 kilometri prin intermediul unei finanțări de aproximativ 40 de milioane de euro din Programul Operațional Regional 2021-2027.

(Visited 265 times, 1 visits today)