Avertisment de ultim moment al medicilor: „Statul în casă distruge imunitatea!”

Dr. Dan Erickson, un imunolog din Statele Unite, a avertizat oamenii cu privire la statul în casă, care poate fi mai dăunător decât ieșitul în oraș. Conform specialistului, imunitatea se formează atunci când ne expunem la viruși și bacterii, iar dacă ne izolăm, capacitatea de luptă a organismului scade.

„Vreau să vă vorbesc despre sistemul imunitar. Dr. Massihi și cu mine, amândoi avem experiență de mulți ani în microbiologie, biochimie și virusologie. Scopul nostru în viață este să înțelegem virușii ăștia. Vreau să vă explic câteva lucruri elementare despre cum funcționează sistemul imunitar ca oamenii să poate înțelege”, a explicat medicul.

Imunolog: „Sistemul imunitar se formează pentru că atingem lucruri”
„Sistemul imunitar se construiește prin expunerea a antigeni – viruși și bacterii. Cei mici scormonesc în pământ, duc mâna la gură, virușii și bacteriile le intră în corp, iar corpul formează un complex defensiv, anticorpi IGG, IGM. Așa ni se foremează sistemul imunitar. Nu pui un copil într-o bulă sterilă și îi spui acu, construiește-ți sistemul imunitar. Este primul lucru pe care îl înveți despre imunologie și microbiologie la școală. Este elementar.

Când le spui oamenilor du-te în casă, dezinfectează tot ce atingi, o să omori 99.9% dintre viruși și bacterii. Poartă o mască. Ce efecte au astea asupra sistemului nostru imunitar? Sistemul imunitar se formează pentru că atingem lucruri. Bacteriile circulă între noi, virușii la fel. Sistemul imunitar formează apărare împotriva lor zi de zi. Când mă privezi de funcționarea zilnică a sistemului imunitar, acesta își reduce capacitatea masiv. Când stau doar în casă, sistemul meu imunitar își reduce capacitatea de a forma anticorpi”, a explicat imunologul Dan Erickson.

www.antena3.ro/