Femeile din Nordul județului, invitate să facă gratuit testul Papanicolau

Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iași organizează joi, 20 februarie, o acțiune de informare și consiliere a femeilor privind măsurile de prevenire a cancerului de col uterin și de mobilizare a populației eligibile pentru testarea Babeș-Papanicolau.

Aceasta se va desfășura începând cu ora 9,30 în orașul Darabani, la Casa de Cultură ,,Teodor Bals, și este o componentă a Campaniei de sănătate publică derulată în cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin.

Campania oferă posibilitatea testării gratuite a femeilor de vârstă 25-64 ani din  oraș și din comunele învecinate, care au calitatea de asigurat, nu realizează venituri din muncă, nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

În acest scop, IRO Iași aduce UNITATEA MOBILĂ de Screening, una din cele 6 existente în întreaga țară, unde vor fi prelevate analizele necesare depistării acestei boli care are o incidență din ce în ce mai crescută în rândul femeilor.