Invitaţie la FESTIVALULUI TARAFURILOR “CONSTANTIN LUPU”

Vineri 19 mai 2017, ora 18.00 pe Pietonalul Unirii din Botoșani va avea loc cea de a II-a ediţie a FESTIVALULUI TARAFURILOR “CONSTANTIN LUPU”.

Organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani, manifestarea reunește tarafuri renumite din Vaslui, Bacău, Suceava şi Botoşani.

Acestea vor oferi spectacole extraordinare în memoria violonistului, dirijorului, profesorului Constantin Lupu care a trăit pentru a culege, transcrie şi salva adevărata muzică tradiţională, lăsând o zestre inestimabilă Muzeului Naţional al Ţăranului Român prin proiectele: Muzica veche din Moldova de Sus, Muzica de petrecere a evreilor din Botoşani şi alte proiecte preţioase.

Tarafuri renumite din Vaslui, Bacău, Suceava şi Botoşani vor oferi spectacole extraordinare în memoria violonistului, dirijorului, profesorului Constantin Lupu care a trăit pentru a culege, transcrie şi salva adevărata muzică tradiţională, lăsând o zestre inestimabilă Muzeului Naţional al Ţăranului Român prin proiectele: Muzica veche din Moldova de Sus, Muzica de petrecere a evreilor din Botoşani şi alte proiecte preţioase.