Mihai Fifor referitor la stagiul militar: ”Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat”

Evident, este o discuţie care apare tot mai des şi sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, cum este Suedia, dacă nu mă înşel. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect.

Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând despre aşa ceva. Căutăm alternative, de aceea avem şi legea rezervistului voluntar. Nevoia este foarte mare, de încadrare în Armata României. Dimensiunea cifrei este relevantă în acest sens. 6600 de posturi scoase la concurs într-un an înseamnă foarte mult. Nici cu aceste 6000 de posturi nu reușim să închidem cu 100% încadrarea Armatei României’

România a suspendat stagiul militar obligatoriu din 2007, imediat după aderarea la NATO, atunci când s-au pus bazele formării unei armate de profesioniști.

Mihai Fifor a făcut declarația într-o conferință de presă în care și-a prezentat bilanțul de activitate la șase luni de mandat.