Supraviețuitorul accidentului aviatic din Munții Apuseni, medicul Radu Zamfir, este noul șef al Agenției de Transplant

Medicul chirurg Radu Zamfir este noul director al Agenției Naționale de Transplant (ANT), el fiind numit în funcție astãzi, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Radu Zamfir este supraviețuitorul accidentului aviatic din 2014 din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

Radu Zamfir o înlocuiește la conducerea Agenției Naționale de Transplant pe Anca Mureșan, care fusese numită în această funcție de Sorina Pintea, în vara anului trecut.

Ministrul Sănătății a semnat, astăzi, un ordin prin care încetează detașarea Ancăi Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” din Cluj în functia de director executiv al ANT.

Noul director executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum “Educația medicilor în domeniul translantului” și “Dezvoltarea competențelor în transplant”. De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, medicul Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o diplomă de excelentă pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.