SUTE de persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI

În luna ianuarie 2020, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de A​genția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ​Botoșani, 373 persoane​ ​au fost încadrate în muncă, dintre care 172 femei.

192 ​dintre acestea ​au peste 45 de ani​, ​49 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani​, ​43 au între 25 și 35 de ani, iar 89 sunt tineri sub 25 de ani.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale ​-​3​5​%, urmate de cele cu învățământ profesiona​l-2​5%, număru​l celor cu învățământ gimnazial​ ​este de 90​ ​persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 23 persoane

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM​ ​Botoșani , 192​ ​persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Leg​e, iar în luna ianuarie peste 1.100 de persoane au beneficiat de asistență în acest sens.