Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

O nouă finanțare obținută de Consiliul Județean pentru microbuze școlare hibrid

1 aprilie 2024 | Administratie

Proiectul Consiliului Județean Botoșani de achiziționare a 18 microbuze școlare hibrid a fost aprobat la finanțare de către Administrația Fondului de Mediu. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Nicolăescu, au semnat contractul de finanțare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarată procedura de achiziție a microbuzelor școlare hibrid.

Consiliul Județean Botoșani se numără printre cele 25 de unități administrativ-teritoriale care au obținut finanțare din Fondul de Mediu. Echipa de proiect de la Consiliul Județean Botoșani, coordonată de domnul administrator public Cristian Nistor, a depus o cerere de finanțare foarte bună, apreciată de evaluatori. Acest proiect este binevenit pentru școlile din județ, pentru că va aduce o îmbunătățire substanțială condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate. Mă bucur că vom putea oferi unui număr semnificativ de elevi un mijloc de transport sigur, confortabil și ecologic”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Cele 18 microbuze vor ajunge la Școala Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi, precum și la 16 școli din: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.

Aceste microbuze se adaugă celor 26 electrice achiziționate de Consiliul Județean Botoșani prin PNRR și pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare, precum și celor trei microbuze primite la începutul anului școlar, de la Ministerul Dezvoltării, de școlile din Coțușca, Dângeni și Havârna.

Cu toții suntem conștienți că niciun efort nu este prea mare pentru copiii noștri, pentru educația lor. Însă, pentru a avea acces la educație, mulți copii din mediul rural au nevoie de mijloace de transport care să-i aducă la școală, iar noi, la Consiliul Județean am valorificat toate oportunitățile pentru achiziționarea de microbuze școlare ecologice. Vom continua să fim în slujba cetățenilor județului și vom căuta să atragem și alte finanțări”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

Documentația tehnică pentru achiziția celor 18 microbuze școlare hibrid este aproape finalizată, licitația urmând a fi demarată în prima parte a lunii aprilie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri