Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Acțiunile dedicate “Săptămânii Protecției Civile” au continuat și astăzi

3 martie 2024 | Eveniment

Acțiunile dedicate “Săptămânii Protecției Civile” au continuat astăzi, cu Ziua educației preventive în lăcașurile de cult. Având o colaborare foarte bună cu preoții din toate cele patru Protopopiate din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Darabani, care susțin campaniile de informare ce au ca scop siguranța cetățenilor, pompierii au fost sprijiniți și astăzi, să desfășoare activități menite să dezvolte un comportament preventiv.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preoții au distribuit credincioșilor care au participat la slujbele religioase, materiale informative. Acestea conțin recomandări referitoare la:
– folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze;
– supraveghearea lumânărilor și a candelelor aprinse în locuințe;
– pregătirea pentru situații deosebite, cum ar fi cutremurele;
– supraveghearea copiilor pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia.

Acțiunile de informare și educare preventivă desfășurate la Bisericile „Sf. Constantin și Elena „, „Sf. Nicolae” din orașul Darabani, Biserica „Sf. Mihail și Gavril” Teioasa și Biserica „Sf. Varvara” din Șoldănești au fost susținute de pompierii militari și voluntari.

Salvatorii le-au vorbit oamenilor aflați în apropierea bisercilor despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a preveni implicarea în situații de urgență. Cu acest prilej, le-au oferit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur”.

Activitățile au fost organizate sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri