Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Alexandra Huțu: Începând cu data de 8 aprilie elevii botoșăneni se pot înscrie la Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”, ajuns la a II-a ediție

5 aprilie 2024 | Politica

Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” organizat de Biroul parlamentar al deputatului Alexandra Huțu și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani a ajuns la a II-a ediție.

În acest an concursul se desfășoară în perioada 8 aprilie – 12 iunie 2024 și are scopul de a cultiva cunoașterea istoriei locale în rândul elevilor din clasele V-XII din județul Botoșani, de a stimula sentimentul de prețuire a acesteia și de a evidenția, în special, importanța dialogului între generații, precum și valoarea inestimabilă a veteranilor de război, prizonierilor de război sau eroilor căzuți pe front, care provin din comunitățile locale botoșănene.

Ne dorim ca și la ediția din acest an să se înscrie cât mai mulți elevi, pentru că astfel vom crea premisa ca botoșănenii să poată afla poveștile de viață ale eroilor noștri, mai ales că toate lucrările elevilor vor fi publicate într-un volum special. Volumul care cuprinde eseurile de anul trecut se află la editură iar în curând îl vom putea prezenta publicului. Bineînțeles că munca elevilor va fi recompensată, la fel cum am făcut și anul trecut, cu diplome, excursii, premii în bani, dar și alte surprize. Încurajez pe toți elevii botoșăneni de la gimnaziu și liceu să participe la acest concurs și să se înscrie în perioada prevăzută de regulament.”, a transmis deputatul Alexandra Huțu

Elevii care doresc să participe la concurs vor realiza câte un eseu de cercetare/documentare despre veteranii de război, prizonierii de război sau eroii căzuți în luptele din Primul sau Al Doilea Război Mondial care provin din județul Botoșani, putând să se înscrie și să trimită lucrarea în perioada 8 aprilie – 31 mai 2024. Festivitatea de premiere a elevilor câștigători va avea loc pa data de 12 mai 2024.

Eroii mor doar atunci când sunt uitați. Pentru a nu lăsa colbul uitării să se aștearnă peste memoria eroilor și faptele de arme săvârșite de către aceștia, continuăm și în acest an concursul adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Ediția de anul trecut s-a bucurat de mult succes în rândul elevilor, care au fost răsplătiți pe măsura cu vizita la Muzeul Militar Național și la Palatul Parlamentului. Urăm mult succes tuturor elevilor care vor participa anul acesta”, a declarat col.(r) Gheorghe Timofte, președintele Filialei Botoșani „Cultul Eroilor”

Regulamentul Concursului de eseuri „Eroul de lângă mine”, precum și Anexele acestuia pot fi descărcate accesând link-ul

https://drive.google.com/drive/folders/149yhdCLQE8ZPKSAyjhZSUOFDijr2g7e8?usp=sharing

De asemenea, acestea pot fi solicitate la adresa de email [email protected] ori poate fi consultate online accesând paginile de Facebook ale deputatului Alexandra Huțu și Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri